Agronomy-deparment

Agronomy Department

The Agronomy Department activities include the study leading to offering the best methods for cultivation and harvesting like best planting date, planting pattern, nutrition management for the improved varieties and study on another fibrous plant like Kenaf and Flax.

Some of the department’s achievements:

ü Preparation of agronomic guidelines based on the research results

ü Modeling to reduce the effects of abiotic and biotic stress on cotton

ü Improving cotton seed technology and processing

ü Developing mix and intercropping system

 


به زراعي - فارسي
 

 

بخش تحقيقات به زراعي:

نوسانات و تغییرات اقلیمی نواحی کشاورزی، تغییر و تحول روشها، الگوها و سیستمهای کشت محصولات زراعی، تأمین تقاضا و نیازهای در حال گسترش کشاورزان و بخش کشاورزی، افزایش جمعیت جهانی، افزایش تقاضای صنایع مختلف به مواد اولیه کشاورزی و ... ایجاب نموده است که بطور مستمر برای بهبود و تکامل خصوصیات مثبت ارقام موجود گیاهان زراعی اقدام نموده و نسبت به تولید ارقام جدید تلاش شود. تولید ارقام زراعی جدید یکی از اصول اساسی کشاورزی بخصوص در شرایط کنونی بوده و ضرورت هر منطقه کشاورزی می باشد. هر رقم زراعی که تولید و معرفی می گردد، با توجه به تفاوتهایی که معمولاً از نظر خصوصیات فیزیولوژیکی، مورفولوژیکی و یا فنولوژیکی با ارقام قبلی دارند، برای تولید محصول مناسب غالباً به شرایط و نیازهای زراعی جدیدی نیز احتیاج  پیدا می کنند که ممکن است با شرایط و نیازهای زراعی ارقام قبلی بسیار متفاوت باشد. در واقع، همیشه با تولید و معرفی یک رقم جدید این احتمال وجود دارد که شرایط و اصول به زراعی کاشت، داشت و برداشت آن رقم نیز نیازمند کار و مدیریت جدیدی باشد. تعیین این شرایط و اصول جدید، نیازمند تحقیقات به زراعی در آن زمینه ها می باشد. این تحقیقات غالباً در خصوص تاریخ مناسب کاشت، تراکم گیاهی مطلوب، نحوه، میزان و روش مصرف انواع کودهای شیمیایی، مدیریت آبیاری و ... انجام می گردد. علاوه بر این، بی تردید در هر منطقه زراعی، به تناوب و تکاثر مسائل و مشکلات جدیدی پیش روی کشاورزان قرار می گیرد که نیازمند شناخت و رفع آن بر اساس پشتوانه تحقیقی است. از طرف دیگر، صنایع و شرکتهای سازنده مواد شیمیایی ( کودهای شیمیایی و آلی، تنظیم کننده های رشد و ... ) و کارخانجات تولید کننده وسایل و ادوات کشاورزی محصولات جدیدی را به بازار مصرف عرضه می کنند که میزان کارایی و سودمندی آنها در بخش کشاورزی بدون آزمایش آنها منطقی نیست. در واقع، این محصولات قبل از ترویج و استفاده در بخش وسیع باید مورد تحقیق و آزمایش قرار بگیرد و عکس العمل گیاه نسبت به کاربرد آنها ارزیابی گردد. با توجه به این موارد مشخص می گردد که در مورد تمامی گیاهان زراعی بویژه محصول پر زحمت و دارای فصل رشد طولانی مدت پنبه ضروری است که تحقیقات پیوسته و دامنه دار در خصوص اصول و مسائل به زراعی آن انجام گیرد تا به موازات سایر زمینه های تحقیقاتی آن، شاهد رشد و توسعه در این زمینه باشیم.

اهداف :  
براي افزايش محصول پنبه و پايداري دراز مدت در توليد آن و ساير گياهان زراعي، توجه به مديريت مطلوب زراعي محصول و رعايت اصول به زراعي آن ضروري و اجتناب ناپذير است. نتايج تحقيقات مختلف انجام شده در بخش به زراعي مؤسسه تحقيقات پنبه كشور نشان مي دهد كه رعايت اين اصول از طريق افزايش عملكرد گياه و يا كاهش هزينه توليد آن، سود اقتصادي بيشتري را عايد كشاورز مي كند. با در نظر گرفتن اين مسأله، اصول زراعي كاربردي كه امروزه در زراعت اين محصول اعمال مي شود، بطور يقين برگرفته از اين تحقيقات است. بررسي سير انتقال اين دانش از تحقيقات به بهره برداران نشان مي دهد كه اين بهره برداران با مشاهده عيني تفاوت سود دهي اين اصول نسبت به روشهاي سنتي و يا جديد بودن آن، براحتي و با استقبال فراوان از اين اصول تبعيت نموده كه در نهايت رضايت آنها را بدنبال داشته است. در واقع، تقريباً غالب عمليات به زراعي كه امروزه در زراعت پنبه تثبيت شده است، نتيجه و برگرفته از تحقيقات مختلفي است كه در طول سالها آزمايش و تحقيق بدست آمده است. تأثير اقتصادي اين اصول بطور مستقيم و یا غير مستقيم در كاهش هزينه توليد و يا افزايش عملكرد محصول بارز است. مسائلي همانند تراكم مطلوب بوته در سطح، تاريخ مناسب كشت در هر منطقه، استفاده بهينه از انواع كودهاي شيميايي و آلي، بهره گيري از مواد و هورمونهاي گياهي و...، اثرات مستقيمي در افزایش عملکرد محصول و یا کاهش هزینه تولید بر جاي مي گذارند. از طرف ديگر، افزايش توانايي بذر براي جوانه زني و سبز مطلوب، مديريت بقاياي گياهي محصول، افزايش زود رسي محصول با روشهاي به زراعي، افزودن انواع مختلف كودهاي آلي به خاك و...، در كوتاه مدت يا دراز مدت بطور غير مستقيم منجر به افزايش سوددهي زراعت پنبه مي شوند. بي ترديد، سهم اصول به زراعي مطلوب محصول در اختلاف چشمگير سود و بازده اقتصادي كشاورزي مدرن امروزي نسبت به كشاورزي سنتي قديم، آنقدر قابل توجه است كه ما را وادار  مي كند كه مطالعات و تحقيقات در اين زمينه را با حجم كاري بيشتري دنبال نموده و نتايج مثبت و كاربردي آنها را در بهبود هر چه بيشتر زراعت پنبه بكار گيريم. در راستای این اهداف، بخش تحقیقات به زراعی مؤسسه تحقیقات پنبه کشور با بهره مندی از محققین و متخصصین در زمینه های زراعت، فیزیولوژی و تغذیه گیاه در ایستگاههای تحقیقاتی و آزمایشگاههای فیزیولوژی و خاک و آب مستقر در ستاد مؤسسه و با هماهنگی و همکاری سایر بخشهای تحقیقاتی وظایف خود را انجام و پیگیری نموده و در جهت افزایش عملکرد محصول پنبه و کاهش هزینه تولید تلاش می نماید.

محققین بخش :

نام و نام خانودگی

سمت

مدرک دانشگاهی

رشته تحصیلی

تخصص موضوعی

حبیب الله کشیری

هیأت علمی و

 سرپرست بخش

دکتری زراعت

 

زراعت گرایش مدیریت منابع

قربانعلی روشنی

هیات علمی

دکتری

خاکشناسی

دکتری علوم خاک و شیمی کشاورزی

الهام فغانی

عضو هیأت علمی

کتری

زراعت

فیزیولوژی گیاهی

عبدالرضا قرنجیکی

عضو هیأت علمی

فوق لیسانس

خاک شناسی

تغذیه گیاهی

سالار فرهنگی آبریز عضو هیات علمی دکتری زراعت فیزیولوژی
گیاهی زراعی
سعید سلطانی  محقق  کارشناس ارشد  زراعت زراعت پنبه  

 

 

 

 

 

 


6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0