چهارشنبه, 11 تير 1404

موسسه تحقيقات پنبه كشور

  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۸/۱۰/۲۱ 
  • تعداد بازدید : 79
ارائه سخنرانی كلیدی "بایدها و نبایدهای گسترش پنبه تراریخته در ایران" توسط دكتر كمال قاسمی بزدی در نخستن همایش ملی علمی ترویجی یافته های كاربردی پنبه
دکتر کمال قاسمی بزدی؛ عضو هیات علمی (دانشیار) موسسه تحقیقات پنبه کشور و رییس مجتمع آموزش عالی تربت جام، در نخستن همایش ملی علمی ترویجی یافته های کاربردی پنبه، که 15 و 16 دی ماه 1398 در شهرستان بشرویه استان خراسان جنوبی برگزار شد، با ارائه دو سخنرانی کلیدی تحت عنوان: "بایدها و نبایدهای گسترش پنبه تراریخته در ایران" و "ارزیابی مزرعه‎ای مقاومت لاین‎های پنبه تراریخته به کرم غوزه"، ضمن مروری بر وضعیت جهانی محصولات تراریخته، به نکات زیادی در مورد مزایا و معایب محصولات تراریخته و دیدگاه های اجتماعی و تصورات اشتباه در مورد تراریخته ها در ایران و جهان اشاره نمودند و بر آگاه سازی مردم با واقعیت های علمی محصولات تراریخته تاکید کردند.
دکتر کمال قاسمی بزدی؛ عضو هیات علمی (دانشیار) موسسه تحقیقات پنبه کشور و رییس مجتمع آموزش عالی تربت جام، در نخستن همایش ملی علمی ترویجی یافته های کاربردی پنبه، که 15 و 16 دی ماه 1398 در شهرستان بشرویه استان خراسان جنوبی برگزار شد، با ارائه دو سخنرانی کلیدی تحت عنوان: "بایدها و نبایدهای گسترش پنبه تراریخته در ایران" و "ارزیابی مزرعه‎ای مقاومت لاین‎های پنبه تراریخته به کرم غوزه"، ضمن مروری بر وضعیت جهانی محصولات تراریخته، به نکات زیادی در مورد مزایا و معایب محصولات تراریخته و دیدگاه های اجتماعی و تصورات اشتباه در مورد تراریخته ها در ایران و جهان اشاره نمودند و بر آگاه سازی مردم با واقعیت های علمی محصولات تراریخته تاکید کردند. ایشان در سخنرانی خود خاطرنشان کردند: هرساله آفات و بیماری‎های مختلف، خسارات قابل توجهی به پنبه‎های کشور وارد می‌کنند و مسایل متعددی باعث شده‎اند که سطح زیرکشت آن در ایران به کمتر از صدهزار هکتار برسد. جهت حل مشکلات مربوط به کاهش سطح زیر کشت و تولید پنبه در ایران، راهکارهای متعددی پیشنهاد شده است که یکی از مهم‎ترین آنها می‎تواند استفاده از فناوری‎های نوینی نظیر بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک با تولید ارقام پنبه مقاوم به تنش‎های زیستی و غیر زیستی باشد. در حال حاضر، کارهای پژوهشی زیادی در کشور بر روی محصولات تراریخته با اولویت مقاومت به آفات در پنبه در حال انجام می‎باشد. با توجه به هزينه بالا و كم‌اثر بودن سمپاشي عليه کرم‎غوزه، يكي از راهكارهاي مهم، استفاده از پنبه‎هاي تراريخته مقاوم به کرم‎غوزه می‎باشد و با توجه به بهره‎مندی کشور ایران از نیروهای متخصص و امکانات کافی در زمینه‎های بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک، نباید از این قافله رو به رشد دنیا عقب بماند. ایشان بر این نکته تاکید کردند که با توجه به افزایش روزافزون سطح زیر کشت محصولات تراریخته در دنیا، به‌طوری که در سال 2018، تعداد 26 کشور دنیا به کشت بیش از 191 میلیون هکتار محصولات تراریخته مبادرت نمودند، گسترش پنبه‏های تراريخته مقاوم به آفات و بیماری‎ها با صفات مطلوب زراعي، می‎تواند به عنوان یکی از مهم‌ترين اولویت‎ها و وظايف موسسه تحقیقات پنبه کشور باشد. همچنین باتوجه به دیدگاه جهانی فراگیرشدن محصولات تراریخته طی سال‌های آینده، باید این سد شکسته شود و حداقل در مورد پنبه‌های تراریخته Bt که بیش از 20 سال از کشت آنها در دنیا می‎گذرد، در ایران تردیدی وجود نداشته باشد، زیرا کشت پنبه تراریخته، مناسب‌ترین راه‎حل برطرف شدن مشکلات فعلی پنبه کشور خواهد بود. دکتر قاسمی بزدی در پایان اشاره نمودند که قطار زندگی در حرکت است. هر تصمیمی که ما بگیریم، زندگی مسیر خودش را ادامه خواهد داد و باید روزی سوار این قطار شویم. باید حقیقت را بپذیریم. فقط تلاش بیش از حد برای بازدارندگی، ما را دیرتر به قطار خواهد رساند. نکته پایانی سخنرانی دکتر قاسمی بزدی این بود که: امروز، مسایل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در تصمیم‎گیری تراریخته‎ها تاثیرگذار شده‎اند. وقتی تراریخته‎ها وارد فضای اجتماعی شده‎اند، بدون اینکه اطلاع‎رسانی کافی در این زمینه صورت گیرد، نتیجه‎ای جز توقیف آنها در پی نخواهد داشت. پس! بیاییم با تراریخته‎ها علمی برخورد کنیم.
امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰